Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
2 evőkanál olaj,
5 dkg liszt,
1 dl tejföl,
egy pár virsli,
30 dkg burgonya,
kapor,
köménymag,
majoránna,
fokhagyma,
só.

Elkészítés:
A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát annyi sós vízbe tesszük főni, hogy éppen ellepje.
Hozzáadjuk a karikákra vágott virslit.
Világos, zsemleszínű rántást készítünk, és ha a kel félig puha, berántjuk.
Tejföllel tálaljuk.
Szeletekre vagy kockákra vágott burgonyával is szokták készíteni, ami együtt fő a kellel. Ízesíteni lehet tetszés szerint köménymaggal, majoránnával, kaporral vagy fokhagymával.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinifőzelék » Kelkáposztás csirkemell » Ínyenc krumplifőzelék » Kukoricafőzelék
» Céklafőzelék almával » Burgonya fözelék 2 » Rántott kelkáposzta » Anyu-féle zöldborsófőzelék
» Sütőtök főzelék sajttal » Lencsefőzelék Ági módra » Lengyeles kelkáposzta » Tökfőzelék tejjel
» Kelkáposztaleves » Kelkáposztafőzelék » Rántott kelkáposztám » Kapros cukkinfőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.