Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
2 evőkanál olaj,
5 dkg liszt,
1 dl tejföl,
egy pár virsli,
30 dkg burgonya,
kapor,
köménymag,
majoránna,
fokhagyma,
só.

Elkészítés:
A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát annyi sós vízbe tesszük főni, hogy éppen ellepje.
Hozzáadjuk a karikákra vágott virslit.
Világos, zsemleszínű rántást készítünk, és ha a kel félig puha, berántjuk.
Tejföllel tálaljuk.
Szeletekre vagy kockákra vágott burgonyával is szokták készíteni, ami együtt fő a kellel. Ízesíteni lehet tetszés szerint köménymaggal, majoránnával, kaporral vagy fokhagymával.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás krumplileves » Lencsefőzelék1. » Patiszonfőzelék » Répafőzelék
» Zöldbab főzelék » Paradicsomos borsófőzelék » Zöldborsó főzelék » Kapros cukkinifőzelék
» Kelkáposztatekercs másként » Kelkáposzta rolád » Zöldbab főzelék II. » Lencsefőzelék Ági módra
» Burgonya fözelék 2 » Cukkini főzelék » Brokkolifőzelék » Tökfőzelék kaprosan


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.