Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposztás rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg héjában sült burgonya,

6 főtt tojás + 1 tojás,
1 kg kelkáposzta,
vaj vagy szalonna,
3 dl tejföl,
só, bors.

Elkészítés:
A kelkáposztát egészben, gyengén sós vízben megfõzöm.
Vajjal kikenek egy tûzálló tálat, beleterítek egy sor karikára
vágott krumplit. A sor krumplira, cikkekre vágott kelkáposzta
jön, majd kemény, fõtt tojás felszeletelve. Minden sort meglocsolok
tejföllel és olvasztott vajjal, és szükség szerint sózom,
borsozom. A tetejére tojássárgájával elhabart tejfölt öntök és
jól átsütöm a sütõben. Készíthetem vaj helyett kiolvasztott
füstölt szalonnával is. Ilyenkor kisült szalonnaszeleteket is
teszek a rétegek közé, és a tetejét is kirakom szalonnaszeletekkel.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott karfiol » Rakott virsli (Update1) » Calvados krumpli » Rakott tyúkmell
» Rakott krumpli másképp » Túrós rakott krumpli » Tejszínes-tepsis krumpli » Krumpli fasírt
» Krumpligánica » Rakott gombóc » Virslis krumplisaláta » Túrós rakott karfiol
» Rakott zeller » Sonkával rakott palacsinta » Zabpelyhes rakott kel » Rakott sajtos hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.