Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelkároszta tekercs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 adag
közepes fej kelkáposta
45 dkg. darált hús
1kis fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg. kemény sajt
2 dl. tejfől
1 bögre zsemle morzsa

bors
fűszerpaprika
kömény mag

Elkészítés:
Válasz le a káposztáról 8 szép nagy levelet,
óvatosan vágd ki a vastag középső eret belőle.
tedd öket nagy lábasba, öntsd fel vízzel, nagy
lángon tedd fel főni. Amig a káposta fő, készíts
a húsnak pörkőlt alapot, tedd bele a húst, amikor
készen van, szórjál bele annyi morzsát amennyi
felveszi a levét.
A káposztát 5 percnyi forrás után szűrd le, tedd
tálcáta hűlni.
Tölts a káposzta levelekbe a húst, tekerd fel,
hajts be a szélét, tedd őket magas falú
tepsibe locsold meg tejfőllel, reszeld rá a sajtot
25 percre tedd 180 fokos sütőbe.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 320 kcal

A receptet beküldte: mergesbanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szultán tekercs » Sajttekercs » Csokoládés banános tekercs » Kávékrémes piskótatekercs
» Virslis tekercsek » Keksztekercs kókuszosan » Ferdinánd- tekercs » Sonkatekercs aszpikban
» Mandulás keksztekercs » Gesztenyés fincsi tekercs » Tekercs tojásbol » Sonkás tekercs
» Töltött csirkemelltekercs » Tormás sonkatekercs » Budapest tekercs » Húsos palacsintatekercs


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.