Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kelt ostoros rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 evőkanál olaj
3 csapott evőkanál cukor
4 dl langyos tej
5 dkg morzsolt élesztő
1 mokkáskanál só

A töltelékhez:

25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor.

Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tésztához valókat jól összedolgozzuk,és hagyjuk kelni.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A margarint a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a kakaóport is.
A tésztát 6 egyforma részre osztjuk.Ezeket egyenként kinyujtjuk(ne túl vékonyra),és a kakaós krémmel megkenjük.
Mindet felcsavarjuk,és hármas coppfonással összefonjuk.
Az így kapott két "kalácsot" egy kb. 30*20 cm-es kivajazott tepsibe fektetjük.
Akkor jó,ha a tészta a tepsi oldalához ér,így csak felfelé növekedhet,nem fekszik el.10-15 percnyi pihentetés után felvert tojással megkenjük,majd előmelegített sütőben kis lángon kb. 35 percig süssük.


A receptet beküldte: pesmár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétes flódni » Cseresznyés rétes » Aszalt szilvás rétes » Almás-fahéjas kelt rétes
» Palacsintás rétes » Húsos burgonyarétes » Baklava nem rétestésztából » Zöldséges rétesbatyu
» Olasz rétes » Rétes másképp » Fetás-mogyoróhagymás rétes » Magyaros húsos rétes
» Zukkinis rétes » Rétes kezdőknek. » Sodrott rétes » Tiroli almásrétes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.