| Kelt ostoros rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 3 tojássárgája 3 evőkanál olaj 3 csapott evőkanál cukor 4 dl langyos tej 5 dkg morzsolt élesztő 1 mokkáskanál só A töltelékhez: 25 dkg margarin 20 dkg cukor 3 evőkanál kakaópor. Elkészítés: A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tésztához valókat jól összedolgozzuk,és hagyjuk kelni. Addig elkészítjük a tölteléket. A margarint a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a kakaóport is. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk.Ezeket egyenként kinyujtjuk(ne túl vékonyra),és a kakaós krémmel megkenjük. Mindet felcsavarjuk,és hármas coppfonással összefonjuk. Az így kapott két "kalácsot" egy kb. 30*20 cm-es kivajazott tepsibe fektetjük. Akkor jó,ha a tészta a tepsi oldalához ér,így csak felfelé növekedhet,nem fekszik el.10-15 percnyi pihentetés után felvert tojással megkenjük,majd előmelegített sütőben kis lángon kb. 35 percig süssük. A receptet beküldte: pesmár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |