Tutireceptek.hu fejléc

Keltpite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 egész tojás
5 dkg cukor
fél dkg só
fél citrom reszelt héja

0,5 dl tej
3 dkg élesztő

0,5 l tej
0,5 kg liszt
3 dkg olvasztott zsír vagy vaj,margarin
5-10 dkg mazsola

Elkészítés:
Összekeverjük a 2 egész tojást 5 dkg cukorral, fél dkg sóval, fél citrom reszelt héjával.

Pici tejben megfuttatunk 3 dkg élesztőt.


Az előzőeket fél liter tejjel, fél kiló liszttel az egészet hólyagosra keverjük, közben hozzá kell adni 3 dkg olvasztott zsírt /vagy vajat, margarint/, majd 5-10 dkg mazsolát.

Olyasmi lesz a tésztája, mint a galuskáé. Nem kell hozzá robotgép, könnyen lehet keverni.

Hagyjuk kelni.

Ezután közepes méretű tepsit zsírral kikenünk, beleöntjük a tésztát, abban is hagyjuk kelni.

Tetejét meglocsoljuk olvasztott zsírral /v. vajjal, margarinnal/.

Ekkor meg lehet szórni a tetejét darabos dióval, kristálycukorral, aki akarja.

Kb. 20 perc után /míg a sütő bemelegszik/ betesszük a sütőbe, kissé mérsékeljük a lángot s szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
Ha esetleg nincs otthon mazsola, citrom, anélkül is finom!

Egy tartalmas leves után remek ebédre való sütemény.

Fotó megtekinthető a naplóm 125. bejegyzésében!


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos sütike » Ady-karika » Borzas epres » Piskótás zserbó
» Legegyszerűbb puncsos szelet » Epres tejberizs » Somloigaluska de ez galuska » Sütőtökös lepény
» Véletlen finomság » Gesztenyés, diós zserbó » Darapuding eperrel » Cseresznyés citromtorta
» Almáslepény a'la Kátya » Gofri - tuti recept! » Édesanyám meggyes pitéje » Karamellás ananásztorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.