Tutireceptek.hu fejléc

Kemencében sült hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg. vöröshagyma, 5 dkg. teavaj, 3-4 evőkanálnyi olaj, 3 evőkanálnyi tárkonyecet,1 mokkáskanál őrölt majoránna, 1 dl. száraz fehér bor, Ízlés szerint só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát vastagon felszeleteljük. A borból, tárkonyecetből, olajból a fűszerekkel öntetet készítünk, amivel a vöröshagymát összekeverjük. Fóliával letakarva hűvös helyen pihentetjük kb. egy óráig. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a hagymát és előmelegített kemencében (sütőben) készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyobb mennyiségben is készíthető reggelire, disznóöléskor. Friss kenyérrel, félszáraz fehér borral kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymaleves náthára! » Fokhagymás, sajtos cukkini » Vöröshagymatorta » Hagymás krumplisaláta
» Medvehagymás avokádó krém » Vörösboros hagymás tojás » Fokhagymás padlizsán bartá » Libamáj hagymásan kisütve
» Hagymatokány burgonyával » Duplahagymás csirkecomb » Fokhagymás brokkolisaláta » Fokhagyma befőtt.
» Foghagymás rántott krumpli » Medvehagymás pogácsa » Lilahagyma saláta » Almasaláta hagymával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.