Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kemencében sült hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg. vöröshagyma, 5 dkg. teavaj, 3-4 evőkanálnyi olaj, 3 evőkanálnyi tárkonyecet,1 mokkáskanál őrölt majoránna, 1 dl. száraz fehér bor, Ízlés szerint só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát vastagon felszeleteljük. A borból, tárkonyecetből, olajból a fűszerekkel öntetet készítünk, amivel a vöröshagymát összekeverjük. Fóliával letakarva hűvös helyen pihentetjük kb. egy óráig. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a hagymát és előmelegített kemencében (sütőben) készre sütjük.

Tanácsok:
Nagyobb mennyiségben is készíthető reggelire, disznóöléskor. Friss kenyérrel, félszáraz fehér borral kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás-sajtos kalács » Francia hagymakosárkák » Paradicsomos póréhagyma » Hagymás pecsenye
» Fokhagyma-krém-leves » Fokhagymás-mustáros tarja » Sertéskaraj hagymaszósszal » Fokhagymás sertésmáj
» Vöröshagymatorta » Mandulás fokhagymaleves » Fokhagymás nyúlcomb » Hagymás pogácsa
» Medvehagymás pesto » Hagymamajonéz » Fokhagymás tejfölös tészta » Hagymás-juhtúrós spagetti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.