Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kenősajt recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 kg tehéntúró,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1 csapott kávéskanál étkezési szódabikarbóna,
1-2 mokkáskanálnyi só

Elkészítés:
A natúr sajtalapanyagokat összekeverjük, gőzfürdőbe állítjuk, és állandó keverés mellett összefőzzük. kb 10 perc alatt egynemű, krémszerű masszává válik, és ekkor kivajazott tálkába öntjük és kihűtjük.

Egy éves kor alatt főzelékbe keverve adjuk. Nagyobb gyerekeknek kenyérre kenjük.
Ízesíthető ízlés és fantázia szerint darált köménnyel, édesnemes pirospaprikával,
vágott petrezselyem-vagy kaporzölddel, metélőhagymával, fokhagymával, esetleg darált dióval.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrém fetával » Érdekes kenyér » Töltött zsúrkenyér » Almás krémsajt
» Tojásos camembert krém » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Tojásos szendvicskrém » Tojásos kosárkák
» Sajtos gombás stangli » Magyaros falatok » Fűszeres túró » Hagymás krémsajt
» Gombás kaszinótojás » Mogyoróvajas szendvicskrém » Fincsi melegszendvicskrém :) » Francia krémsajt házilag


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.