Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kertifőzelék leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg kelkáposzta
15 dkg karfiol
15 dkg kelbimbó
15 dkg karalábé
15 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1 evőkanál sószegény vegeta
1 teáskanál cukor
fél kávéskanál: őrölt szerecsendió, kakukkfű, oregánó, őrölt köménymag, őrölt bors
3 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
Az edénybe az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Befűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 30 percig közepes lángon főzzük.
Elkészítjük a habarást: az olajon a lisztet megfuttatjuk, hozzáadagoljuk a tejfölt és hígítjuk a főzelékünk levével. Ezt keverjük a zöldségekhez. 3 percig összefő és kész is a levesünk.

Tanácsok:
A kelbimbót félbe vágom, mert úgy finomabb.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves habgaluskával » Savanyú-édes leves » Erőleves » Tárkonyos tüdőleves
» Hideg őszibarack leves » Uborkaleves főzés nélkül » Részeges lencseleves » Nyári zöldségleves 2
» Tejfölös zöldbab leves » Pille könnyű tökleves » Olasz leves » Tejszínes eperkrémleves
» Miso leves » Tökös fejtett bableves » Frankfurti leves-fincsi » Diétás saláta leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.