| Kétszínű piskóta csokipöttyökkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 2 x 4 tojásból piskótát sütünk, 4 tojásból kakaósat, 4 tojásból sárgát. Krém: 8 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 1 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg margarin/vaj 20 dkg porcukor Töltelék: 20 dkg darált keksz 1 evőkanál baracklekvár 1/2 dl rum 1 evőkanál kakaó 25 dkg gesztenyemassza Csokimáz: 1 db tortabevonó csoki kevés olaj vagy vaj 1 db fehér csoki a pöttyökhöz Elkészítés: A szokott módon elkészítjük a piskótákat, hűlni hagyjuk. A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejjel, 1 evőkanál liszttel és a csomag vaníliás cukorral. Amíg hűl, kikavarunk 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez. Töltelékhez valókat jól összedolgozzuk, és 8 rudat formálunk belőle. A piskóták közül alulra tesszük a barnát, a krém felét rákenjük, a rudakat ráhelyezzük, és végül a krém másik felét is rákenjük, majd befedjük a másik piskótával. A tetejére csokimáz kerül, melyhez a tortabevonót gőz fölött kevés vajjal/olajjal felolvasztjuk és rákenjük a piskóta tetejére. Erre fehér pöttyöket tehetünk fehér csokiból, vagy fehér színű dekor cukorból. A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |