Tutireceptek.hu fejléc

Kicsi kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db

6 dkg porcukor
25 dkg vaj
csipet só
vaníliás cukor
2 citrom héja
5 tojás
20 dkg cukor
25 dkg liszt
9 dkg csokoládé lapocska (nem olvad el)
9 dkg pirított, durvára darált dió
belga étcsokoládé

Elkészítés:
A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal 15 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 tojássárgát, amivel további 10 percig keverjük. Végül a maradék 2 tojássárgával még 5 percig keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot nem egyben, hanem folyamatosan adagoljuk hozzá. A fehérjét fokozatosan adjuk a vajas masszához. Ha ezeket jól összekevertük, apránként beleszitáljuk a lisztet.
Legvégül elkeverjük benne a diót és a csokoládét.
A kész masszát habzsákba töltjük és mini-kuglófformákba nyomjuk. 23-25 perc alatt 160-170 fokos sütőben készül el.
A kis kuglófokat még melegen kiszedjük a formából, teljesen kihűtjük.
A belga csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd belemártjuk a kuglófokat .
Díszíthetjük gyümölcsökkel, magokkal.


A receptet beküldte: utaimese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés kuglóf » Aszaltszilvás pulykakuglóf » Nutellás kuglóf » Mézes-diós kuglóf
» Habkönnyű-citromos kuglóf » Hagymáshús kicsit másként » Márványkuglóf » Csokiskuglóf (elrontva)
» Feketeerdei meggyes kuglóf » Tojáslikőrkuglóf » Mogyorókrémes kuglóf » Csokis meggyes kuglóf
» Feketeerdő kuglóf » Fahéjas kuglóf 2 » Fahéjas-almás kuglóf » Lapcsánka kicsit másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.