Tutireceptek.hu fejléc

Kifli kecskesajtosan recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztájához:
23 dkg liszt
1 kiskanál só
1,5 kanál olaj
1/2 kis pohár joghurt
1 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
1/2 tojás
1 kiskanál cukor
7 dkg puha vaj
A töltelékhez:
20 dkg friss kecskesajt
3 kanál tejföl
2 sült paprika megtisztítva, feldarabolva
2 zöldhagyma feldarabolva
A tetejére:
1/2 tojás
2 kanál szezámmag

Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, beleszórtam a cukrot, és meleg helyen felfuttattam a kovászt.

A liszthez adtam a többi hozzávalót (a vaj kivételével), és kidagasztottam a langyos kovásszal. Cipót formáltam belőle, letakartam, és 1 óra alatt duplájára kelesztettem.

Akkor fél centi vastagra nyújtottam, megkentem a vajjal, összehajtogattam, és letakarva ismét fél órát kelesztettem. Utoljára ismét kinyújtottam, hajtogattam, majd kör formájúra nyújtottam.

Közben alaposan összekevertem a töltelék hozzávalóit, megkentem a tésztakarikát, és 8 egyenlő cikkre vágtam. Kívülről befele tekerve kifli formájúra csavartam a cikkeket, picit meggörbítettem, és sütőpapíros tepsibe helyeztem.

A sütőt bekapcsoltam, közel helyeztem a tepsit, és amíg a sütő melegedett, addig a letakart kiflik még nőttek egy kicsit.

Végezetül megkentem a tojással és megszórtam az előre megpirított szezámmaggal, majd pirosra sütöttem.

A maradék kecskesajttal és chilizselével kentem meg, felséges reggeli lett.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifli süti » Burgonyás tea kifli » Töltött-rántott kifli » Szegény kifli
» Narancsos-mandulás kifli » Kiflikoch 2 » Fincsi hókifli » Húsos kifli
» Margarinos kiflik » Fahéjas sütőporos kifli » Fornetti-kifli » Vendégváró finom sós kifli
» Tejfölös húsos kifli » Becsei kifli » Sőrkifli(Kata-féle) » Karamellkrémes diós kifli


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.