Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kijevi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
tejföl
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
Tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
Krém:
4 kanál liszt
4 dl tej
1 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, nyújtható tésztát kapjak. 3 részre osztom, egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron. A habot rákenem a tésztalapokra, durvára darált dióval megszórom, és megsütöm kb. 200 °C-on, (légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is lehet sütni).
A krémhez a lisztet simára keverem a tejjel és a tojással, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, a porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot habosra keverem, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.
Ha a tészta kihűlt, megtöltöm a krémmel, és minimum egy fél napig, vagy egy éjszakát állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől.


A receptet beküldte: abrahamm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrókrémes Charlotte-torta » Epres túrókrémes torta » Skót fincsi krémes » Skót krémes
» Skót krémes Emyke módjára » Intelligens krémes » Sajtkrémes bundáskenyér » Franciakrémes-torta
» Húsos krémes rétes » Túrókrémes csokisütemény » Skót kedvenc krémes » Házi francia krémes torta
» Karamellkrémes süti » Krémes mézes » Kókuszkrémes-epres tekercs » Hamis Francia Krémes


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.