Tutireceptek.hu fejléc

Kímélő kocsonya csülökkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2000 g kocsonyahús (csülök, köröm, farok, fej, bőrke, fül),
500 g felső pulykacomb,
100 g vöröshagyma,
30 g fokhagyma,
1000 g petrezselyemgyökér,
paprika,
1 db cseresznyepaprika,
2 g egész bors,
20 g (tengeri)só

Elkészítés:
A kocsonyahúst megtisztítjuk, gondosan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd annyi hideg vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a petrezselyemgyökeret, és enyhén megsózzuk. Az egész borsot és a cseresznyepaprikát teatojásba vagy tüllzacskóba helyezve tesszük a készítményhez.
Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontokról könnyen le nem válik.
A tűzről levéve, a levet kihűtjük, tetejéről a zsírt eltávolítjuk. A csontokról leszedett húst és a zöldségeket a tányérok aljára helyezzük, és a még langyos levet a tányérokban egyenletesen elosztva rászűrjük a húsra.
Kihűtjük, majd hűtőszekrénybe téve, megdermesztjük.


A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus kocsonya » Halkocsonya másképp » Galyasági szegénykocsonya » Gyümölcsös joghurtkocsonya
» Káposztaleves csülökkel » Káposztás bab csülökkel » Galuska darált csülökkel. » Vörösboros sonkakocsonya
» Nyúlkocsonya » Sutus leves csülökkel » Rizseshús.(olcsó-kímélő) » Padlizsánkrém kimélő
» Színes gyümölcskocsonya » Pénztárcakímélő tiramisu » Savanyú bab csülökkel » Magyaros pontykocsonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.