Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kímélő kocsonya csülökkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2000 g kocsonyahús (csülök, köröm, farok, fej, bőrke, fül),
500 g felső pulykacomb,
100 g vöröshagyma,
30 g fokhagyma,
1000 g petrezselyemgyökér,
paprika,
1 db cseresznyepaprika,
2 g egész bors,
20 g (tengeri)só

Elkészítés:
A kocsonyahúst megtisztítjuk, gondosan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd annyi hideg vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a petrezselyemgyökeret, és enyhén megsózzuk. Az egész borsot és a cseresznyepaprikát teatojásba vagy tüllzacskóba helyezve tesszük a készítményhez.
Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontokról könnyen le nem válik.
A tűzről levéve, a levet kihűtjük, tetejéről a zsírt eltávolítjuk. A csontokról leszedett húst és a zöldségeket a tányérok aljára helyezzük, és a még langyos levet a tányérokban egyenletesen elosztva rászűrjük a húsra.
Kihűtjük, majd hűtőszekrénybe téve, megdermesztjük.


A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kimélő csirkegombócleves » Halkocsonya » Bugonyaleves csülökkel » Gyümölcs kocsonya
» Halkocsonya másképp » Gyümölcsös joghurtkocsonya » Kukoricasaláta-kocsonya » Alma kocsonya
» Kocsonyás hal » Padlizsánkrém kimélő » Csordagulyás csülökkel » Pénztárcakímélő tiramisu
» Magyaros pontykocsonya » KOCSONYA: » Káposztaleves csülökkel » Galuska darált csülökkel.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.