Tutireceptek.hu fejléc

Kínai dobva-rázva sült csirke gombával és bambusszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé

1 evőkanál kukoricakeményítő

1 tojásfehérje

2 evőkanál szaké vagy száraz fehérbor

5 evőkanál olaj

2 teáskanál reszelt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

1 hagyma

25 dkg csiperke felszeletelve

pár szem shiitake

15 dkg bambusz (konzerv) vagy bambuszcsíra

2 evőkanál szójaszósz



Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágom.
A tojásfehérjét, a szakét és a kukoricakeményítő felét elkeverem egy csipet sóval, a csirkére öntöm.
Forró olajon megpirítom a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, rádobom a húst, és fehéredésig sütöm.
Kiszedem, a maradék olajon megpirítom a gombát és a bambuszt.
Visszateszem a húst, ízesítem szójaszósszal. A maradék keményítőt elkeverem kevés hideg vízzel, a húsra öntöm, és összesütöm.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ramada csirke » Csirkemáj rizottó » Kínai reteksaláta » Csirke- ragu leves
» Üveges csirke » Ezersziget csirkesaláta » Csabai csirkecomb » Csirkés lasagne
» Gombás csirkeszárny » Kefíres csirke » Illatos sültcsirke » Sárvári csirke
» Diétás marha (kínai étel) » Borsos csirkecomb » Sajtos csirkemell torta » Zúzaragu gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.