Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai édes-savanyú hússaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
A sertéssülthöz:
60 dkg sertés szűzpecsenye
1 narancs (leve)
1 citrom (leve)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál koriander (apróra vágott)
1 evőkanál zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika (csípős)


A salátához:
1 gerezd fokhagyma
12 mentalevél
40 dkg fejes saláta
4 evőkanál olaj
4 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz


Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, salátástálba tesszük, a citrom- és a narancslével,
az olajjal meg a szójaszósszal meglocsoljuk, hozzáadjuk a zöldborsot, a
zúzott fokhagymát, a koriandert és a pirospaprikát.
Jól összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben vagy wokban kevergetve, erős tűzön megpirítjuk.
A salátához a mentaleveleket megmossuk, és leszárítjuk.
A salátát megmossuk, leszárítjuk, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk.
A mentával együtt salátástálba tesszük, összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk.
Az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát, az ecetet
és csipetnyi sót simára keverünk, ezzel meglocsoljuk a salátát, végül a húskockákat is belekeverjük.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös hússaláta » Gyors édes-savanyú saláta » Kínai kel kicsit másképp » Kínai palacsinta
» Diétás marha (kínai étel) » Kínai gyöngyök » Kínai Márványtojás » Kínai egytálétel
» Kinai egyveleg » Kínai sült tészta (vegan) » Kinai salata » Édes-savanyú hússaláta
» Gombás kínai kel » Csirkemáj kínai módra » Kínai sült oldalas » Töltött kínai kel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.