Tutireceptek.hu fejléc

Kínai kelkáposzta főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 közepes kínai kel
4 szem burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítő
majoránna
babérlevél
A rántáshoz
olaj
liszt
pirospaprika

Elkészítés:
A kínai kelt leveleire szedjük, torzsa részét levágjuk. Apró darabokra vágjuk, mint a kelkáposztát. A megtisztított burgonyát felkockázzuk. Lábosba rakjuk a kelt és a burgonyát Rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem teljesen ellepje. 1-2 db babérlevelet is teszünk hozzá. Fűszerezzük, közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 30 percig. Az olajból és lisztből sűrűbb rántást készítünk. Beleszórjuk a pirospaprikát, gyorsan összekeverjük, felöntjük hideg vízzel és belekeverjük a főzelékbe. Lassan még forraljuk 1-2 percig.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbab főzelék II. » Főzelék feltét » Töltött kínai kel » Kínai gyöngyök
» Kelkáposztatekercs rántva » Zöldborsófőzelék diétásan » Kínai leves » Lencsefőzelék húsvarázzsal
» Kínai sült rizs » Gombás kínai kel » Céklafőzelék csirkemellel » Joghurtos brokkoli főzelék
» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Kínai krémes » Extra lencsefőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.