Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai mogyorós csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre
50 dkg csirkemellfilé

1 tojásfehérje
1 csomag újhagyma
10 dkg pirított, sós mogyoró
3 ek olaj
1 kk barna cukor
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
2,5 ek étkezési keményítő
1 kk őrölt gyömbér
1,5 dl víz

Elkészítés:
1.A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk az étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez. A húst 10 percre félretesszük.
2.Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük.
3.Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, az étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük.
4.Egy serpenyőbe beleöntünk egy ek olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük.
5.A serpenyőbe beleöntünk még két ek olajat, alaposan felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük a húst.
6.A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát.
7.5-6 perc alatt kevergetve összepirítjuk az ételt.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-csirkés batyu » Serpenyős csirkemáj » Mustáros csirkemell » Tölcséres csirkemáj
» Tűzdelt Csirkemell » Sajtos csirkecomb » Avokádós csirkemell » Csirke sajtbundában
» Joghurtos párolt csirke » Pirított csirke gombával » Édes csirke wokban » Csavart csirke
» Sült csirkeszárny » Spenótos rakott csirkemell » Hawaii csirkesaláta » Csirkemájas Palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.