Tutireceptek.hu fejléc

Kínai mogyorós csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre
50 dkg csirkemellfilé

1 tojásfehérje
1 csomag újhagyma
10 dkg pirított, sós mogyoró
3 ek olaj
1 kk barna cukor
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
2,5 ek étkezési keményítő
1 kk őrölt gyömbér
1,5 dl víz

Elkészítés:
1.A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk az étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez. A húst 10 percre félretesszük.
2.Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük.
3.Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, az étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük.
4.Egy serpenyőbe beleöntünk egy ek olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük.
5.A serpenyőbe beleöntünk még két ek olajat, alaposan felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük a húst.
6.A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát.
7.5-6 perc alatt kevergetve összepirítjuk az ételt.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges pirított csirke » Kínai husi angol zellerrel » Ropogós Mogyorós » Fokhagymás rakott csirke
» Római csirke » Csirkesaláta 2 » Csirkecomb citrommártásban » Indiai fűszeres csirke
» Zöldborsós csirkemell » Sült csirke colával » Kakukkfüves tepsis csirke » Avokádós csirkesaláta
» Currys csirkemáj » Csirkemájas » Csirkehúskrém » Márványsajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.