| Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej karfiol 1 csésze csicseriborsó- vagy fehérliszt 1 csésze szójatej 2 ek. sütőpor 2 ek. fokhagymapor 8 dl étolaj 2 ek. szezámolaj 4 gerezd fokhagyma 1 csésze szójaszósz 4 ek. rizs- vagy fehérborecet 2 ek. barnacukor 4 ek. chiliszósz 2 ek. kukoricakeményítő 2 ek. szezámmag 4 szál zöldhagyma Elkészítés: A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és pár percre enyhén sós forró vízbe tesszük, vigyázva, hogy ne főjön túl puhára. A lisztet, szójatejet, sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük. A lecsöpögtetett karfiolokat megmártjuk a tésztában, ezután forró olajban kisütjük. Egy edényben szezámolajat melegítünk, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk, majd beletesszük a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan összeforgatjuk a szósszal. Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |