Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 csésze csicseriborsó- vagy fehérliszt
1 csésze szójatej
2 ek. sütőpor
2 ek. fokhagymapor
8 dl étolaj
2 ek. szezámolaj
4 gerezd fokhagyma
1 csésze szójaszósz
4 ek. rizs- vagy fehérborecet
2 ek. barnacukor
4 ek. chiliszósz
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek. szezámmag
4 szál zöldhagyma

Elkészítés:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és pár percre enyhén sós forró vízbe tesszük, vigyázva, hogy ne főjön túl puhára.
A lisztet, szójatejet, sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük.
A lecsöpögtetett karfiolokat megmártjuk a tésztában, ezután forró olajban kisütjük.
Egy edényben szezámolajat melegítünk, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk, majd beletesszük a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan összeforgatjuk a szósszal.
Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolkrokett » Tzatziki (vegan) » Kínaikel krémleves » Zöldséges rántotta
» Rántott krumpli II. » Kínai Márványtojás » Zöldséges vegan rizottó » Sertésborda karfiollal
» Sajtos karfiol Ina módra » Zöldborsókrém (vegan) » Rántott brokkoli variációk » Karfiolos-sajtos puffancs
» Rántott pacal » Tojásos karfiol » Agglegény rántotta » Túrós rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.