Tutireceptek.hu fejléc

Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 csésze csicseriborsó- vagy fehérliszt
1 csésze szójatej
2 ek. sütőpor
2 ek. fokhagymapor
8 dl étolaj
2 ek. szezámolaj
4 gerezd fokhagyma
1 csésze szójaszósz
4 ek. rizs- vagy fehérborecet
2 ek. barnacukor
4 ek. chiliszósz
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek. szezámmag
4 szál zöldhagyma

Elkészítés:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és pár percre enyhén sós forró vízbe tesszük, vigyázva, hogy ne főjön túl puhára.
A lisztet, szójatejet, sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük.
A lecsöpögtetett karfiolokat megmártjuk a tésztában, ezután forró olajban kisütjük.
Egy edényben szezámolajat melegítünk, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk, majd beletesszük a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan összeforgatjuk a szósszal.
Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétegezett karfiolleves » Kínai tészta 10 perces » Dupla rántott sajt » Kínai kelkáposzta főzelék
» Nyers eperleves (vegan) » Foghagymás rántott krumpli » Rántott cukkini töltve » Tejberizs (vegan)
» Pórés-karfiolos rakottas » Brokkolis-karfiolos csirke » Karfiolfőzelék » Karfiolrizottó
» Hagymás rántott csirkecomb » Szezámmagos keksz » Karfiollepénykék » Csülkös karfiolsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.