Tutireceptek.hu fejléc

Kínai tojásos kukorica leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 doboz (250 g) kukoricakonzerv
1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
1 körömnyi gyömbér
1 csipet zellersó

1 mokkáskanál fehér bors
1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)
2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
2 egész tojás
petrezselyem

Elkészítés:
Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a "habarást": a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípős!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Korhely bableves » Bugaci húsgombóc leves » Alföldi húsgombócleves » Szalonnás sajtleves
» Vaníliás almaleves » Erdélyi salátaleves » Hagymás kukorica leves » Tojásos fasírt
» Eperkrémleves mentával » Tejszínes málnakrémleves » Csalán leves biotipp-től » Sóskaleves, tojással
» Könnyű cukkíni krémleves » Tejfölös almaleves » Rizses fokhagymaleves » Sajtnokedli leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.