Tutireceptek.hu fejléc

Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3 db nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 db tojás
1 doboz natúr Medve kockasajt

A sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.

Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).

A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.

Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.

“200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.

Tanácsok:
Azonnal fogyasztható a finom vacsora.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsiványok burgonyája » Sajtos-tojásos rizs » Quesadilla (vegan) » Tökös vagdalt
» Tárkonyos rakott zöldbab » Sajtos rakott kelbimbó » Rakott paraj » Sült karfiol egyszerűen
» Gomba sütőben » Cukkini kosárka » Tojásos rakott karfiol » Gomba zsírban eltéve
» Muszaka II. » Kapor télire » Tojással töltött karalábé » Kukoricás káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.