Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus paella recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 csipetnyi sáfrány, friss vagy szárított
5 EK vegeta, 1,2 l forró vízben feloldva
2 EK növényiolaj, vagy oliva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 közepes fej hagyma, apróra vágva
50 g fött borsó (konzerv is lehet)
1 paprika, kicsumázva
350 g bármilyen rizs, száraz
225 g nyers tintahalkarikák
350 g garnéla
350 g nyers csirkemell, bör nélkül, apróra kockázva
2 EK friss összevágott petrezselyemzöld
1 kis pohár száraz, könnyü fehér bor, kb. 125 ml
1/2 citrom leve
1 csipetnyi só
1 csipetnyi fekete örölt bors

Elkészítés:
A sáfrány a forró húslében 20 percig állni hagyjuk.
Egy megfelelöen nagy edényben, esetlek WOK-ban az olajban összepároljuk a fokhagymát, a hagymát, a borsót és a paprikát. Nem keverve, rázva :)
Amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzáadjuk a rizst, s kb 1 percig összepirítjuk a zöldségekkel. Felöntjük a húslével, majd lassú tüznél kb 10 percig tovább fözzük.
Hozzádjuk a megmaradt hozzávalókat (garnéla, tintahal, csirkemell) és fedö nélkül alacsony höfokon kb 20 percig összerotyogtatjuk, addig amíg a rizsröl lefö a húslé.
Ha nem elég puha a rizs, adhatunk hozzá még húslét, s azzal pároljuk készre.

Jó étvágyat.

Tanácsok:
WW-seknek: 6 pont egy adag.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes - klasszikus » Klasszikus limonádé » Klasszikus rakott karfiol » Klasszikus rakott káposzta
» Klasszikus görög saláta » Klasszikus sport szelet » Csirkés paella » Paella - egyszerűen
» Klasszikus "Lemon Pie" » Zöldségpaella » Klasszikus máglyarakás » Limoncello ( klasszikus )
» Valenciai paella » Klasszikus brassói » Olcsó tonhalas paella » Klasszikus lencsefőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.