Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus sport szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz

3 ek. cukrozatlan kakaópor

25 dkg margarin

2 dl tej

20 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

6 kávéskanál rumaroma (még jobb az igazi rum)

A bevonathoz:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70% vagy afeletti)

2 ek. vaj

1 dl habtejszín

Kép a 43. bejegyzés alatt a naplómban!

Elkészítés:
1. A darált kekszet a kakaóporral elkeverjük.

2. A vajat, a tejet és a cukrot (vaníliás cukrot is) mérsékelt lángon összeolvasztjuk. A végén hozzáadjuk arumot/rumaromát.

3. A kakaós kekszmorzsához fokozatosan hozzáadjuk a felolvasztott dolgokat, jól összedolgozzuk.

4. Egy közepes méretű (kb. 25 x 35 cm-es) tepsibe sütőpapírt terítünk. A masszát egyenletesen elegyengetjük benne, hogy mindenhova kb. azonos vastagságban jusson. Kb. 2-3 órára hideg helyre tesszük (legjobb, ha hűtőbe).

5. Ha a morzsás-kakaós kevercs már kellően megdermedt, az étcsokit és a vajat, valamint a tejszínt vízgőz fölött összeolvasztjuk. Ha már nem olyan forró, a tésztára öntjük, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe dermedni.

6. Pár óra elteltével (de legjobb egy éjszakát pihenni hagyni) klasszikus sport szelet méretűre szeleteljük.

Tanácsok:
Ehhez a mennyiséghez kell ez a méretű tepsi, nagyobb tepsiben túl vékony lenne a "tészta", kisebbnél meg túl vastag, ez így pont ideális.


A receptet beküldte: fadigflo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokihabos-diós szelet » Vaniliás-mézes szelet » Makói szelet » Bon-bon szelet
» Borjúszelet Marsala borral » Sprint szelet » Rizsszelet » Kedvenc vaníliás szelet
» Orchidea szelet II. » Tejkrém szelet » Bocaccsó szelet » Túrós burgonyaszelet
» Őszibarackos szelet » Fagyi szelet másképpen » Dubarry-szelet » Túrórudi szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.