Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Klastrom-torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
16 deka porcukor,
5 tojás,
1 citrom leve,
fél csomag vaníliacukor,
2-3 evőkanál zsemlyemorzsa.

Töltelék:
1 csomag mogyorós krémpor,
4 deci tej,
12 deka cukor,
12 deka vaj.

Elkészítés:
A 16 deka porcukrot 5 tojás sárgájával, 1 citrom levével és fél csomag vaníliacukorral fél óráig habosra keverünk, azután 2-3 evőkanál finom zsemlyemorzsát és az 5 tojás keményre vert habját könnyedén hozzákeverjük.
Tortaformában forró sütőben sütjük. Kihűlés után két rétegre vágjuk éles késsel.
A töltelék készítése állandó keverés mellett sűrűre főzünk és kevergetés közben kihűlni hagyjuk. Időközben 12 deka cukrot, 12 deka vajjal habosra keverünk és a kihűlt krémhez keverjük.
A krémmel a torta oldalát is megkenjük és villával hullámosra díszítjük.

Tanácsok:
A tortakrémmel bevont tetejét durván tört mogyoróval szórjuk meg.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kehely » Kapros túrógombóc málnahabbal » Mogyorós-csokis biscotti » Finom túrófánk
» Sütőtök püspökkenyér » Rumos diótorta » Bodza palacsintatésztában » Andi töltött ostyája
» Kókusz csiga, keksz tekercs » Bagolyszem - másként » Flódni, ahogy mi készítjük » Citromos szelet
» Mazsolás házi krémtúró » Kubai kókuszsüti » Morzsás almakrém » Cseresznyepite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.