Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kocsonya disznóhúsból, kondorosi módra Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db füstölt hátsó disznóláb (a hentessel fölvágatva)
1 db füstölt első csülök
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
15-20 szem feketebors
2-3 babérlevél
szükség szerint só
A tálaláshoz:
tányéronként 1-1 gerezd durvára vágott fokhagyma
őrölt erőspaprika
----------------------------------------------

Elkészítés:
A füstölt húsokat előző nap beáztatom, nehogy a drága ételt a sok só tönkre tegye. Utólag sózni még mindig jobb, mint kiönteni az egészet.
Másnap annyi vízben, amennyi bőven ellepi, fölteszem főni. Hozzádobom a fokhagyamákat, a vöröshagymát, a babérleveleket és a feketeborsot.
Lefedve, lassú tűzön (90-95 fokon főzöm), amíg puha nem lesz, és a csontok maguktól ki nem jönnek a húsból. Szükség szerint sózom.
Leszűröm (a lé nagy valószínűség szerint tele van csontszilánkkal). A fölös zsírt is leitatom a tetejéről. A húsokat kicsontozom.

Tálalás:
Minden tányér aljára 1-1 gerezd durvára vágott fokhagymát teszek, meghintem az őrölt erőspaprikával. A tetejére teszem a húsokat (arányosan elosztva, jusson a lábból és a csülökből is minden tányérba egyaránt).
Óvatosan rámerem a levet, nehogy a nyers fokhagyma és pirospaprika fölkavarodjon. Hagyom kihűlni őket.

Ha megdermedt, fogyasztható is: a tányérból, óvatosan egy másik tányérba átfordítom, így a fokhagymás, paprikás alj kerül a tetejére.
Csodálatos az esztétikai élmény is, hát még az íze! A paprika csípőssége és a fokhagyma íze a tetején erőteljes, lefelé haladva fokozatosan enyhül, az aljára teljesen megszűnik. Egyszerűen tökéletes ízharmónia!
----------------------------------------------

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok!
(Minden észrevételt és kiegészítést köszönettel fogad
Imre)

Elkészítési idő: 180 perc
Kalóriatartalom: kevés kcal
Szénhidráttartalom: kevés gramm
Zsírtartalom: sok gramm

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós Lepény Albi módra » Rizs nápolyi módra » Nyúlkocsonya » Sajtos rúd Ági módra
» Káposztás lepény Ági módra » Lencsefőzelék Ági módra » Görög citromos kocsonya » Jégsaláta Franciska módra
» Csoki torta Maris módra » Tök japán módra (Nimono) » Hátszín Eszterházi módra » Tepsis krumpli Ors módra
» Húsgombóc Juszuf módra » Meggyes lepény Ági módra » Csülök Maja módra » Szalagos fánk szerintem


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.