Tutireceptek.hu fejléc

Kocsonyás gyümölcsök recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-zselatin
-Bolero italpor
-ízlés szerint gyümölcsök
-vaníliaroma vagy bourbon vaníliarúd
-natúr joghurt
-1 tojás sárgája

Elkészítés:
A gyümölcsöket kockákra, karikára vágjuk, aki nem szereti, az hámozhat is. közben a zselatinmennyiségnek megfelelő vizet langyítunk, és hozzákeverjük a Bolero port, és a zselatint. Alaposan el kell kutyulni, hogy ne maradjon darabos. Ezt viszatesszük fortyogni első rottyanásig..vagy a mikroba rakjuk kb2 percre, de ekkor 3szor ki kell nyitnia mikrot és átkeverni a zselét. Közben a gyümiket kis tálkákba adagoljuk.
Ha kész a zselé, kevergetjük még egy kicsit, hogy langyos legyen, majd a gyümölcsökre öntjük. A tányérkákat, hűtőbe, vagy hűvosre tesszük kb 3órára, hogy tutira megdermedjenek.
Tálaláskor forró vízbe mártjuk a kelyheket és egy hirtelen mozdulattal kistányérra borítjuk. Vaníliás öntettel meglocsoljuk.
Az ötet: vizezett edénybe öntjük a jogit, hozzákeverjuk a tojássárgáját (ezt jogimennyiségtől függően lehet novelni) az édesítőt, és a vaníliaaromát vagy a vaníliarudat felhasítjuk és a magos részét kaparjuk a maszához. Ezt kicsit összefőzzük és a gyümikocsonyákra kanalazzuk.

Tanácsok:
édesítőt csak az öntethez kell adni, merta bolero por elég édes magától is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: szika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjkrém gyümölcsökkel » Zselébe zárt gyümölcsök » Kocsonyás hal » Rumos gyümölcsök
» Forralt bor gyümölcsökkel » Bólé vegyes gyümölcsökből » Csokiba mártott gyümölcsök » Cukrozott narancshéj
» Holdas süti » Krémsajtos eperparfé » Banánlepény » Rakott gombóc
» Almás - diós pite » Rigó Jancsi » Karamellás palacsinta » Hideg krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.