Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszkrémes-epres tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 12-14 szelethez:

A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
• fél csomag vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 8 dkg kristálycukor
• 5 dkg porcukor
• 20 dkg sütőmargarin
• 3 dkg kókuszreszelék
• néhány csepp kókuszeszencia
• kb. 15-20 dkg eper

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül 25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni.

A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral egy kislábasban felforraljuk, majd a pudingos részt hozzáadva sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A porcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingot, a kókuszreszeléket és az eszenciát is hozzákeverjük, így habosítjuk.

A piskótáról lehúzzuk a papírt, és rákenjük a krém kétharmadát. Gazdagon megszórjuk a szeletelt eperrel. Szorosan feltekerjük, majd a maradék krémmel a külsejét is bekenjük. Tálaláskor eperkockákkal díszíthetjük.

Tanácsok:
:)


A receptet beküldte: the edgeof glory


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tojástekercs » Piskóta tekercs » Mennyei piskótatekercs » .Spárgatekercs
» Pikáns hústekercsek » Mozzarellás hústekercs » Vasvári krémes tekercs » Kókuszos Habtekercs
» Szalonnás pulykatekercs » Fahéjas tekercs mázzal » Finom csoki tekercs » Tengerész tekercs
» Pizza tekercs » Szlovén piskótatekercs » Tojás tekercs » Rántott keltekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.