Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos és mandulás csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
8 egész tojás
50 dkg margarin
5 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
1 csomag kókuszreszelék
30 dkg darált mandula
80 dkg porcukor

Elkészítés:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk hogy a tetején az élesztő habos legyen. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a tojások sárgájával, egy csipet sóval ízesítjük, majd ráöntjük az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát 4 felé osztjuk, és azokból cipókat formálunk. A tojások fehérjéjét két felé osztjuk, kemény habbá verjük a porcukorral, amit szintén elosztottunk. Az egyikbe óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba pedig a mandulát, de ízesíthetjük akár mogyoróval, vagy mákkal is. A krémeket is két felé osztjuk, így két kókuszos, és két mandulás tekercset kapunk majd. A cipókat fél cm vastagra nyújtjuk és elkenjük rajtuk a krémet. A tekercsből ujjnyi vastag szeleteket vágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 200 °C-ra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos banán nasi » Gyors kókuszos sütemény » Csokis kókuszos süti » Túrós-kókuszos bonbon
» Mogyorós-kókuszos szelet » Gyümölcsös pudingcsiga » Kókuszos húsdarálós » Fahéjas csigák
» Kakaós csiga 3. » Keksztekercs kókuszosan » Diós-kókuszos-csokiskenyér » Sütőtökös csigák
» Édes csiga » Kókuszos fehércsokiparfé » Mandulás epertorta » Diós-kakaós csiga


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.