Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszos-gesztenyés kekszsüti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
18 dkg margarin
10 dkg cukor
0,5 dl rum
3 ek kókuszreszelék
1 kk kakaó (cukrozatlan)
(sárgabarack lekvár)

Krémhez:

25 dkg szobahőmérsékletű gesztenyemassza
12 dkg margarin
5 dkg cukor
0,2 dl rum
2 ek kókuszreszelék

Tetejére:

1/2 cs tortabevonó (pl. Dr.Oetker)
2 ek kókuszreszelék

Elkészítés:
1.A darál tkekszet összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá 2 evőkanál sárgabarack lekvárt. Tegyük félre.

2.A gesztenyepürét összedolgozzuk a margarinnal (én együtt megmikróztam őket, 30 mp-et, hogy könnyebben kezelhető legyen), a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 15 percre.

3.A kekszes masszát 5-6mm vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. A felére rákenjük a gesztenyés masszát, min. 1cm vastagon, erre helyezzük a sima pogácsákat.

4.A tortabevonót megolvasztjuk, a sütik tetejének közepére csurgatjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk (én egy kiskanál hátuljával tettem), majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

5. 1 órára hűtőbe helyezzük.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svéd kókuszos szelet » Gyors pogácsa » Eszkimók kedvence » Csekkszelet
» Viki kedvenc palacsintája » Babapiskótás finomság » Csoda szelet sütés nélkül » Ostyás rúd
» Részeges alma » Kakaós-diós csiga » Amerikai banános palacsinta » Lekváros, kakaós muffin
» Kedvenc triflem » Tátracsúcs » Figaró ostyaszelet » Fahéjas almagombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.