Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszpuncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 nagy narancs
2 ek hámozott, natúr pisztácia
1,5 dl tejszín
1+2 ek porcukor
1/2 zöldcitrom leve
100 g instant kókusztejpor
1,5 dl brandy
1 dl kókuszlikőr
4 ek málna meggyszörp
2 ek kókuszreszelék

Elkészítés:
A narancsot forró, folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük, héját burgonyahámozóval körben, vékonyan lehántjuk. A pisztáciát durvára vágjuk.
A jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, hozzáadunk 1 ek porcukrot és az átszűrt citromlét. Közepes fokozaton kemény habbá verjük, lefedjük, tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A kókusztejport lábasba szórjuk, simára keverjük 4 dl hideg vízzel. Hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot és a narancs héját, felforrósítjuk, azután lehúzzuk a tűzről, 3 percig állni hagyjuk, végül eltávolítjuk belőle a narancshéjat. A brandyt és a kókuszlikört hozzáadjuk, még egyszer felforrósítjuk.
4 hőálló, kb. 2 dl űrtartalmú üvegpohárba öntjük a forró puncsot. Arányosan elosztva tetejükre tesszük a citromos tejszínhabot, meglocsoljuk 1-1 ek málnaszörppel, meghintjük a kókuszreszelékkel, valamint a pisztáciával, és azonnal-forrón kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tia Maria » Kangaroo » Bazsalikomlikőr » Szoptatós tea
» Banana Summer Dream » Galway Gray » Banana Daiquiri - Bahamák » Mascarponés dinnyekehely
» Frissítő búzafűlé-koktél » Citromos tej » Fűszeres narancslikőr » Luigi
» Uborkabólé » MER turmix » TÖRÖK tea » South Pacific


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.