Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos paprikáskrumpli bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 kg. burgonya,
8 dkg.sertészsír
30 dkg. vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál fűszerpaprika,
1,2 kg. házi füstölt kolbásaz
2 evökanál só,
1 dkg. őrölt fekete bors

Elkészítés:
Először pörkölt alapot készítünk. A forró zsíron az apróra vágott vöröshagymát megpiritjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát és a tűzről levéve átkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az egészet kevergetve tovább piritjuk, s végül kevés vizzel felengedjük.A tisztított burgonyát hasábra vágjuk, hozzáadjuk az alaphoz és az egészet felöntjük vizzel úgy, hogy ellepje. Ha a burgonya majdnem készre főtt a burgonyát kissé összetörjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk izlés szerint, majd lassú tűzön készre főzzük.

Tanácsok:
Családi partira is alkalmas étek

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos sajtkrém » Kolbászos leves » Kolbászos galuska » Kolbászos-sajtos buci
» Alföldi leves bográcsban. » Vargányás lecsó bográcsban » Kolbászos krumplitekercs » Kolbászos pogácsa
» Aratóleves bográcsban » Gombás-kolbászos tészta » Kolbászos piskóta » Kolbászos tökfasírt
» Kolbászos fejtettbab leves » Kolbászos-sajtos csiga » Kolbászos-hagymás sajtkrém » Galyasági pacal bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.