Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos tészta paradicsomosan recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj

4 vastag sertéskolbász, falatnyi nagyságú darabokra vágva

2 gerezd fokhagyma, zúzva

200 ml félszáraz fehérbor

1 evőkanál paradicsompüré

400 g apróra vágott paradicsom

500 g penne tészta

1 marék bazsalikom,

parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és dobjuk rá a kolbászt. Pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a fokhagymát és pirítsuk még 1 percig. Öntsük fel a fehérborral és addig forraljuk közepes hőmérsékleten, amíg a lé a felére csökken. Keverjük hozzá a paradicsompürét és főzzük még 10-15 percig, hogy besűrűsödjön.
Amíg a paradicsomos kolbász készül, főzzük meg a tésztát a csomag utasításai szerint. Keverjük a szószhoz a tésztát és szórjuk meg bazsalikommal.
Tálaljuk forrón, parmezánnal megszórva!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőbensült rakott tészta » Tonhalas kagylótészta » Édes tészta » Cukkinis tejszínes tészta
» Bolognai tésztarakottas » Tésztasaláta ínyenceknek » Olasz pizzatészta » Csavart tészta spárgával
» Keréktészta saláta » Zöldséges-tészta » Burgonyás pizza tészta » Kolbászos piskóta
» Sonka kalácstésztában » Leveles tésztás sajtos » Mézes tészta karácsonyra » Tésztasaláta felturbózva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.