Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kolbásztöltelékes hústekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg sovány sertéscomb
só, őrölt bors és kömény
2 evőkanál pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük, és hústűvel összetűzzük.
A felforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hűlni hagyjuk, majd a hűtőben legalább fél napig pihentetjük.
Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, a tekercseket vékonyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótós hústekercs » Sajtos-sonkás hústekercs » Bíborcsiga hústekercse » Sajtos hústekercs
» Zöld fűszeres hústekercs » Darált hústekercs » Mozzarellás hústekercs » Fokhagymás hústekercs
» Debreceni hústekercs » Baconos hústekercs » Különleges hústekercs » Pozsonyi hústekercs
» Zöldséges marhahústekercs » Sonkás hústekercs » Könnyű Spenótos hústekercs » Hústekercsek


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.