Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári rakott kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kacsa (kb. 2 kg),
1 kg savanyú káposzta,
1-2 gerezd fokhagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
só.

Elkészítés:
A kacsát megmossuk, lecsepegtetjük, megtöröljük és kívül-belül besózzuk.
Saját zsírjában, egy kevés vizet és a fokhagymát hozzáadva majdnem készre pároljuk.
A vékonyra szeletelt szalonna felét mély tűzálló tál aljára terítjük, rátesszük a káposzta felét, ráhelyezzük a kacsát, és az egészet befedjük a kimaradt káposztával.
A tejfölt összekeverjük egy kis pecsenyelével és a káposzta tetejére öntjük.
Beborítjuk a megmaradt szalonna szeletekkel.
Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a tetején a szalonna ropogós nem lesz.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott Brassói » Zöldséges rakott burgonya » Csülkös rakott makaróni » Pudingos rakottas
» Majorannás rakott zöldbab » Gombás rakott csirkee » Rakott-zöldség » Rakott sajtos kifli
» Rakott csirkemell baconnel » Rakott csirke 2 » Pulykarakottas » Palacsinta-kacsák
» Rakott csirke olasz módra » Rakott káposzta Ági módra » Almás-mákos rakott kifli » Rakott máj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.