Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Köményes-rozsos kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt,
15 dkg rozsliszt,
15 dkg héjában fõtt és áttört burgonya,
4 dl víz,
2 dkg friss élesztõ,
1-1 csapott teáskanál só és cukor,
1 csapott teáskanál köménymag.

Elkészítés:
A szétmorzsolt élesztõt 1 dl langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk. Közben mély tálba szórjuk az átszitált és összekevert kétféle lisztet. Mélyedést vájunk a liszthalom közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztõt, a burgonyát, a sót és a köménymagot, ezután apránként beledolgozzuk a vizet. A már sima tésztát lisztezett tálba rakjuk, tetejét is meghintjük kevés liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarva eredeti térfogatának duplájára kelesztjük. Egy darabban hagyva, hosszúkás formára alakítjuk, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra sütjük. Ha megsült, vízzel lekenjük a tetejét, és további 5 percre visszatesszük a sütõbe. A sütõlapon hagyjuk kihûlni.
A kihûlt kenyeret alufóliába csomagolva sokáig frissen tarthatjuk, különösen akkor, ha a hûtõszekrény normál hûtõterében tároljuk.

Tanácsok:
(kb. 1 kg)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott bundáskenyér » Sós fincsi kenyértorta » Lyukas kenyér » Csoki darabos püspökkenyér
» Dagasztás nélküli kenyér » Annus püspökkenyere » Rakott bundás kenyér » Lavas (Ősi örmény kenyér)
» Kakaós Csiga kenyérsűtőben » Kakaós kenyér » Narancsos püspökkenyér » Csemegekenyér
» Tönkölylisztes kenyér » Töltött zsúrkenyér » Püspök kenyér » Hókenyér sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.