Tutireceptek.hu fejléc

Köményes-rozsos kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt,
15 dkg rozsliszt,
15 dkg héjában fõtt és áttört burgonya,
4 dl víz,
2 dkg friss élesztõ,
1-1 csapott teáskanál só és cukor,
1 csapott teáskanál köménymag.

Elkészítés:
A szétmorzsolt élesztõt 1 dl langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk. Közben mély tálba szórjuk az átszitált és összekevert kétféle lisztet. Mélyedést vájunk a liszthalom közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztõt, a burgonyát, a sót és a köménymagot, ezután apránként beledolgozzuk a vizet. A már sima tésztát lisztezett tálba rakjuk, tetejét is meghintjük kevés liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarva eredeti térfogatának duplájára kelesztjük. Egy darabban hagyva, hosszúkás formára alakítjuk, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra sütjük. Ha megsült, vízzel lekenjük a tetejét, és további 5 percre visszatesszük a sütõbe. A sütõlapon hagyjuk kihûlni.
A kihûlt kenyeret alufóliába csomagolva sokáig frissen tarthatjuk, különösen akkor, ha a hûtõszekrény normál hûtõterében tároljuk.

Tanácsok:
(kb. 1 kg)


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini kenyér » 30 perces rozskenyér » Lavas (Ősi örmény kenyér) » Indiai kenyér
» Egyszerű kenyérsaláta » Lisztmentes kenyér » Töltött bundás kenyér » Tea kenyér Kanadából
» Könnyű, puha rozsos kenyér » Narancsos banánkenyér » Rozskenyér » Fehér kenyér
» Kenyérlángos » Csokis gyümölcs kenyér » Tuti jó kenyér » Kenyér alaprecept


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.