Tutireceptek.hu fejléc

Köménymagleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kanál köménymag
1 fej hagyma
1 kanál olaj
1 kanál liszt
1 pohár fehérbor
1 pohár tejföl
zöldpetrezselyem, ételízesítő, só

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk. Beledobjuk a finomra tört, átszitált köménymagot, a lisztet, és amikor a rántás megpirult, feleresztjük a szükséges mennyiségű vízzel. Ízesítjük életízesítővel, sóval, beledobunk pár szál zöldpetrezselymet és hozzáöntjük a bort. Pár percig lassú tűzön forraljuk, azután kihalásszuk belőle a zöldpetrezselymet.

Tanácsok:
Tejfölt és pirított zsemlekockát kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köménymaglevesem » Zöldséges pirított csirke » Hideg zöldségkrémleves » Csokis puding keksszel
» Húslevesben főtt töltelék » Szaharinos kalács » Velő leves » Kolbászos fejtettbableves
» Zellerkrém leves fincsi » Hagymaleves húsgombóccal » Savanyú leves » Karalábé krémleves
» Káposztaleves tojással » Brokkoli krém leves » Nyári bodzaleves » Cseresznyekrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.