Tutireceptek.hu fejléc

Könnyű brassói recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
1 dl étolaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
kevés só
személyenként 1 nagyobb burgonya

Elkészítés:
Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet ezzel bepácoljuk és hűtőben 1-2 órát pihentetjük. A megtisztított, megmosott krumplit akkora kockákra vágjuk, mint a pulykamellet. Tűzálló tálba tesszük az olajjal együtt a pulykamellet, a krumplit, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Tanácsok:
Teflonbevonatos serpenyőben is elkészíthető, ez esetben tegyünk alá 1-2 evőkanál vizet, nehogy odakapja, és az elején fedő alatt hagyjuk legalább félig megpuhulni.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pehelykönnyű túróspite » Habkönnyű sóskifli 1 » Könnyű Joghurt torta » Könnyű, gyors kakaós süti
» Hiper könnyű diós süti » Brassói » Könnyű Keksztorta » Habkönnyű rizsfelfújt
» Könnyű cukkíni krémleves » Könnyű virslis zöldségragu » Könnyű csirkemellcsíkok » Pehelykönnyü forgácsfánk
» Könnyű Minestrone » Könnyű reggeli » Brassói édesburgonyából » Könnyű spárga leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.