| Könnyű citromtekercs UPDATE 1. receptHozzávalók: a piskótához: 6 tojás 12 dkg Norbi update süteményliszt 1 kávéskanál vaj 1 citrom folyékony édesítő a krémhez: 8 tojás 2 teáskanál felaprított citromfű 1 evőkanál Norbi update süteményliszt 2 citrom 6dl tej folyékony édesítő Elkészítés: Először a piskótát készítsd el! Válaszd szét a tojásokat, keverd habosra a sárgáját, aztán add hozzá a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Ezután keverd bele az update lisztet, valamint finom lágy mozdulatokkala kemény habbá vert tojásfehérjét, és édesítsd a masszát saját ízlésed szerint. A tésztát terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe , és süsd 180 fokon körülbeleül 15 percig. Amíg megpirul, elkészítheted a süti töltelékét: a tojássárgáját citromlével, citrom héjával, édesítővel és evőkanálnyi update 1-es süteményliszttel simára kevered, majd a lassan forrósított tejhez adva egészen addig kevergeted, amíg krém állagúvá nem sűrűsödik. A tűzről levéve beleteszed az apróra vágott citromfüvet, s az így kapott krémmel vékonyan megkened a piskótát. A tészta feltekerése a legnehezebb: ha egy asztalkendőre tesszük a megkent tésztát, az összetekerés szinte gyerekjáték. Csak óvatosan fel kell emelni a kendő egyik szélét, és a piskóta engedelmesen tekeredik. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 310 kcal A receptet beküldte: Jaffa87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |