Tutireceptek.hu fejléc

Könnyű, friss zöldborsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- kb. fél kg zöldborsó
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1-2 szelet zeller
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. olaj vagy kevés vaj
- só vagy ételízesítő
- petrezselyem vagy zellerzöld
- esetleg tészta

Elkészítés:
A kevés(!)zsiradékon rövid ideig pirítom a megtisztított,felaprózott, kevés ételízesítővel megszórt sárgarépát, gyökeret, zellert és vöröshagymát. Kevés vizet adok hozzá, s így párolom kb. 20(-30) percig: hogy a gyökérzöldségek úgy félig főjenek meg. Ezután felengedem vízzel, és hozzáadom a zöldborsót, petrezselyemzöldet, zúzott fokhagymát. Forrástól számítva még kb. 15 percig főzöm. Amennyiben tésztát is főzök bele, azt a borsó után úgy 5-10 perccel adom hozzá.

(Én semmiféle habarást, rántást, lisztet nem teszek bele.)

Tanácsok:
A mirelit zöldborsó tulajdonképpen 15-20 perc alatt megfő. Ha így teszünk, a leves és benne a borsó üde,zöld, friss marad, nem barnul meg. A friss zöldborsónak valamivel több idő kell. Az enyhén pirított sárgarépa pedig nagyon jó ízt ad. Ha vajjal készül az ugyan kalóriadúsabb, de sokkal lágyabb ízt ad.


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű paradicsomleves » Könnyű reggeli » Pehely könnyű túrógombóc » Könnyű rakott burgonya
» Könnyű darafelfújt » Frissítő paradicsomkoktél » Habkönnyű rántotta » Legfinomabb friss saláta
» Könnyű virslis zöldségragu » Könnyű citromos sütemény » Habkönnyű rántotta 2. » Könnyű citromos desszert
» Pille könnyű tökleves » Habkönnyű rizsfelfújt » Könnyű cukkíni krémleves » Könnyű spárga leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.