Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Konyakmeggyes szelet! recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
1 ek. keserű kakaópor,
5 dkg kristálycukor,
5 dkg Rama sütőmargarin,
2 tojássárgája,
1 dl tej.

Piskótához:
6 tojás,
6 ek. kristálycukor,
6 ek. liszt.

Krémhez:
4 ek. finomliszt,
5 dl tej,
25 dkg Rama sütőmargarin,
20 dkg porcukor,
2-3 kiskanál konyakmeggy aroma,
1 üveg magozott meggybefőtt.

Mázhoz:
2 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
1-2 ek. keserű kakaópor,
5 dkg Rama sütőmargarin.

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóval, és a cukorral összeforgatjuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, egy közepes nagyságú, 30x30 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. Az egyik tésztát pont akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe férjen - fontos: hacsak nagy tepsink van, akkor se nyújtsuk nagyobbra a tésztát - és előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.
A piskótáéhoz a tojássárgáját a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt krémesre, sűrűn folyósra fölverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük. A liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék tojáshabot és lisztet ugyanígy, 2 részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Apránként a kihűlt tejes krémhez keverjük. A konyakmeggy aromával ízesítjük.
A kihűlt piskótát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet is. Egyenletesen az egyik tésztalapra halmozzuk, a másik tésztalappal befedjük. A csokoládémázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött fölverjük, majd a kakaót és a puha szoba-hőmérsékletű margarint is belekeverjük. Egyenletesen a tésztára simítjuk, dermedni hagyjuk.


A receptet beküldte: Edibabacica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-meggyes szelet! » Konyakmeggyes » Konyakmeggyes 1 » Konyakmeggyes 3
» Gluténmentes üdítő szelet! » Boleró szelet!-2 » Túrós batyu (Kata-féle) » Málnakrémes túrófánk
» Túrós rétes » Kávépuding » Mikulás-váró almás » Mákos almás muffin
» Darázsfészek II. » Rizspuding » Hűsítő gyümölcsleves » Túró rudi (nem kell sütni)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.