Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Köpenyes burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg kelkáposzta
50 dkg burgonya
2tojás sárgája
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál zsír
törött bors
2 evőkanál zsemlemorzsa
köménymag


Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire bontjuk és köménymagos sós vízben nem túl puhára főzzük.A negyedelt burgonyát is megfőzzük,áttörjük.Ízesítjük sóval,borssal belekeverjük a tojás sárgákat és a reszelt sajtot.
A kelleveleket megtöltjük a burgonyapürével,összegöngyöljük,kizsírozott tűzálló tálba tesszük,öntünk rá egy merőkanálnyi vizet a tetejére kevés zsírt teszünk,sütőben fedő alatt 20-25 percig sütjük.A megmaradt zsírban halványra pirítjuk a zsemlemorzsát és tálaláskor a töltelék tetejére szórjuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos burgonyagombóc » Burgonyás sütőtökleves » Kapros újburgonya » Sajtos tepsis burgonya
» Hasselback burgonya * » Gombás rakott burgonya » Burgonyás knédli » Spenótos burgonyafőzelék
» Zsiványok burgonyája » Ropogós burgonyaszirom » Lecsós burgonyás egytál » Pikáns burgonyafőzelék
» Tejfölös burgonyakrémleves » Burgonyás cukkínis lepény » Burgonyakuglóf » Burgonyás pite lazaccal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.