Tutireceptek.hu fejléc

Kora tavaszi csalán krémleves krutonnal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 nagy csokor csalán
1 ek-nyi kókusz olaj
1 ek-nyi liszt
2 gerezd fokhagyma
1 dl. főzőtejszín
pár csepp édesítőszer
1 l. alaplé (csontleves)
2-3 dl. tej
őrölt bors


Elkészítés:
A csalánt alaposan megmossuk, konyharuhába csavarjuk és jól megnyomkodjuk. Ekkor elveszíti a csípősségét. Leszedjük a leveleit és összevágjuk. A kókuszolajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd beledobjuk a csalánt és alaposan elkeverjük. A csalán szemmel láthatólag összeesik. Beledobjuk az összenyomott fokhagymát, borsot. Sózzuk, édesítőt teszünk bele, de csak annyit, hogy éppen kiérződjön a kellemesen édeskés íz. Beleöntjük a a tejet, az alaplevet és a főzőtejszínt. Simára keverjük, forrástól számítva, kis lángon kb. 15 percig főzzük, majd rúdmixerrel pürésítjük.
Krutont kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi rakott » Sütötökkrémleves » Brokkolikrémleves » Spárgakrémleves másként
» Kukoricás tavaszi saláta » Az én brokkoli krémlevesem » Sajt-krémleves » Pórékrémleves
» Tavaszi tojáskenyér » Málnakrémleves » Fokhagymakrémleves másként » Tejszínes spárgakrémleves
» Tavaszi csalánleves » Tejszínes sajtkrémleves » Gombakrémleves » Tarhonya krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.