Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Korhelygulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár,
1 kávéskanál Erős Pista,
1 csokor kapor,
2 db babérlevél,
kömény,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
20 dkg szárazkolbász,
1 evőkanál finomliszt,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg vöröshagyma,
30 dkg savanyú káposzta,
3 evőkanál zsír.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst.
Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, Erős Pistával fűszerezzük, kevés vízzel felengedjük – hagyományos pörköltet készítünk.
Amikor a hús már majdnem puha, rátesszük az átmosott, összevágott savanyú káposztát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet meg a finomra vágott kaprot, szükség szerint utána ízesítjük, és az egészet puhára főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd behabarjuk, besűrítjük vele a levest.
Végül belekeverjük a karikákra vágott, kevés zsíron megpirított kolbászt.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-tárkonyos gombaleves » Zöldborsós gombaleves » Mexikói tortilla leves » Kelbimbó krémleves
» Medvehagyma leves » Palócleves Gundel módra » Levesgyöngy (sült borsó) » Kolbászos fejtettbab leves
» Póré krémleves » Kedvenc zöldséges leves » Vadnyúl pástétom » Kaporleves
» Tavaszi leves Mo-No módra » Bolgár uborkaleves » Sültbab leves » Mandarinos tökleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.