Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Korhelyleves II. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta,
1/2 kg (csípős) szárazkolbász,
feketebors,
aki szereti, annak ízlés szerint tárkony is,
tejföl.

Elkészítés:
A felkarikázott kolbászt süsd zsírjára.
Ha túl sok a zsír, önts le belőle.
Amikor a kolbász kellemesen ropogós, öntsd rá a káposztát (kevés káposztalé mehet rá).
Forgasd át, majd engedd fel annyi vízzel, amennyitől leves-kinézete lesz.
Fűszerezd ízlés szerint borssal.
20 perc főzés után önts annyi tejfölt hozzá, ami pótolja az elpárolgott vizet, és ha szereted, tegyél bele ízlés szerint tárkonyt (ne túl sokat, mert erős az íze).
Ha felforrt, máris kész, tálalhatod.

Tanácsok:
Kihűlés után lefagyasztható.
Sem a káposzta, sem a kolbász nem fog "meg lecsósodni" az újra felengedést követően.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges korhelyleves » Gombás korhelyleves » Galyasági korhelyleves » Korhelyleves gombával
» Korhelyleves » Korhelyleves egyszerűen » Köménymaglevesem » Hagymás húsgombócleves
» Málnakrémleves hidegen » Az én brokkoli krémlevesem » Lebbencsleves bográcsban. » Sonkaléleves
» Insalata caprese » Húsvéti kolbászos leves » Krémleves sütőtökből » Rakottgríz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.