Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Körmi kenyér (kenyér sütőben) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
500 g liszt, 270 ml víz, 1 ek cukor, 2 kk. só, 1 ek olaj, 1 cs (7g) szárított élesztő. (lehet friss is)

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrom, majd kb 2 órán keresztül letakarva kelesztem (nyáron elég a szobahőmérséklet, tálen a radiáttora szoktam tenni az edényt). /minél tovább kel, annál lazáll lesza belseje -á la Doxi)
A sütőt előmelegítem 250 fokra úgy, hogy egy ovális jénai edényt (aminek teteje is van) beteszek melegedni 30 percig. Ezután az előmelegített edénybe beleteszem a tésztát (kicsit eligazgatom, hogy mindenhova jusson), majd az edény tetjét rárakva 30 percig sütöm. Ezután leveszem a tetőt és 20 percig anélkül sütöm.
Gyönyörű pirosas, ropógós héjú, puha belsejű kenyér lesz beőle.


A receptet beküldte: körömvirág

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos bundáskenyér » Török kenyércsemege » Annus püspökkenyere » Fűszeres gyümölcskenyér:
» Fügekenyér » Alap fehér kenyér » Mézes-diós kenyér » Sütőtök püspökkenyér
» Életkerék kenyér » Sütőben sült fánk » Kenyér - nem kovászos » Banankenyer Maris modra
» Sajtos kenyérkék » Egyszerű teakenyér » Gyümölcskenyér karácsonyi » Töltött kenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.