Tutireceptek.hu fejléc

Körözöttel töltött sajttekercs recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
60 dkg sajt
50 dkg túró
2-3 dl tejföl
1 csokor apróra vágott snidling
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 nagy csipet só
A majonézes zöldborsóhoz:
1 üveg zöldborsó konzerv
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
kevés citromlé
csipet só
1 nagyobb csipet porcukor

Elkészítés:
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk.

2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, alaposan összekeverjük.

3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük és felszeleteljük, mint egy bejglit.

4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött fánk » Töltött tojás zöldborsóval » Töltött túrókalács » Húsvéti töltött kalács
» Töltött ostya 1. » Fincsi töltött tök » Töltött bundás kenyér » Töltött vagdalt
» Töltött oldalas » Túróval töltött paradicsom » Velővel töltött csirke » Bolognai töltött burgonya
» Gombás töltött tök » Töltött tojás (egyszerű) » Gesztenyével töltött alma » Fetával töltött paradicsom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.