Tutireceptek.hu fejléc

Köttbullar (Svéd húsgolyók) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Húsgolyó:

400 g darált hús (javasolt a disznó-marha vegyesdarált)

6 ek. morzsa

1 ek. liszt

másfél deci tej

1 tojás

3 csipet fehérbors

2 ek. apróra vágott hagyma (vagy vöröshagymakrém)

másfél teáskanálnyi só


Mártás:


4,5 deci sűrűbb fajta tejföl (pl. Sole)

csipet fehérbors

kevés szójaszósz

2-3 evőkanál liszt

Elkészítés:
1.
Összekeverjük a zsemlemorzsát, a lisztet és a tejet. Hagyjuk pihenni (dagadni) 10 percig.
2.
Beletesszük a húsgolyó maradék hozzávalóit és jól összekeverjük.
3.
Kis golyókat formázunk (vizes kézzel), és megsütjük serpenyőben. Bő, forró olajban, ne sokat tegyünk egyszerre bele, és rázogassuk, hogy minden oldalom megpiruljanak.
4.
Egy edénybe beletesszük a mártás hozzávalóit és a zsiradékból (amiben a húsgolyók sültek) 1-2 evőkanállal hozzáteszünk és habverővel csomómentesre elkeverjük, forrástól számított kb. 5 percig főzzük.
5.
Ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet, ha híg, akkor tej-liszt keveréket.

Tanácsok:
Ízlés szerint hasábburgonyával és/vagy vörösáfonya-lekvárral tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Nyuszogó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás húsgolyók » Königsbergi húsgolyók » Mediterrán húsgolyók » Húsgolyók zöldség ágyban
» Gyömbéres húsgolyók » Borsópörkölt húsgolyókkal » Mélysütött húsgolyók » Thai húsgolyók
» Csirke kropp » Rakott pecsenye » Rakott csirke olasz módra » Ananászkrémes csirke
» Mustáros csülök » Baconos csirkemell » Szilveszteri bohém csülök » Borjúnyelv hidegen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.