Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kovászolt fokhagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg. fokhagyma
1 púpozott evőkanál só,
1 szelet pirított kenyér,
1 csokor kaporlevél
1 liter víz,
1 kk. Na-benzoát
8-10 szem feketebors

Elkészítés:
az7 üveg aljára szórjuk a szemes borsot, és a kaporlevél felét A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, kapor többi részét a fokhagyma közé téve üvegbe rakjuk. Vizet forralunk, amiben a sót feloldjuk, majd a vizet visszahűtve az üvegbe öntjük.Az üveg tetejére tesszük a piritott kenyérszelet. Néhány napig meleg helyen érleljük, majd a levet leszürjük. Tiszta üvegbe rakjuk, a lébe belekeverjük a tartósítót és lezárjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-joghurtos öntet » Fokhagymás újburgonya » Fokhagyma "likőr" » Ürücomb fokhagymával
» Fokhagymás libacomb » Diós fokhagymás túrógolyó » Fokhagymás csirkemell » Fokhagymás-gombás karfiol
» Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymakrémleves 1 » Fokhagymás süllő » Olajban eltett fokhagyma
» Faddi fokhagymás csuka » Fokhagymás hátszín » Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás marhapörkölt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.