Tutireceptek.hu fejléc

Kovászolt káposzta, karfiol. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta/új/
1/2 kg karfiol
4-5 kicsi uborka
só /tengeri/ víz barna kenyér
1 csokor kapor
5 literes befőttes üveg

Elkészítés:
Megmossuk a hozzávalókat,A karfiolt egyforma darabokra szedjük. A káposztát négyrészre vágjuk, majd, 1 centis szeletekre az uborkát bevagdossuk.
Az üveg aljára kapor, majd a többi finomság szép sorjába tetejére kapor.A sót /tengeri/melegvízbe oldjuk fel öntsük a befőttes üvegbe, majd a gézbe tekert barnakenyeret tegyük rá.Fóliával takarjuk le az üveget, napon 5-6 napig érleljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom nyári csemege husok mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: cinóka52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székelykáposzta gerslivel » Savanyúkáposztás hús » Disznóhús káposztával » Párolt káposzta gombával
» Savanyú káposzta almával » Kelkáposztás krumplileves » Sanvanyúkáposzta-saláta » Szabolcsi töltött káposzta
» Savanyú káposzta lencsével » Káposztás malachús » Töltött kelkáposzta » Heringsaláta káposztával
» Káposztasaláta 2 » Csirke kelkáposztában » Káposztás vitamin saláta » Rucás káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.