Tutireceptek.hu fejléc

Kovászos uborka, mifelénk recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 kg kovászolnivaló uborka vagy egy kicsit több

Kapor
Fokhagyma, 4-5 gerezd
Kenyér

Elkészítés:
Az uborkákat alaposan átmosom. Én egy "oridzsi" mosogatószivacsot szoktam használni, amivel át lehet dörzsölni, hgy ne maradjon szőrös és koszos.
Ezt követően a végeket levágom-ha gyanús, megnyalintom, nem keserű-e. Az uborkákat bevagdalom keresztben, majdnem végig, majd a másik oldaláról ugyanígy, az első vágásra merőlegesen.
5 literes befőttes üvegbe rakosgatom az uborkákat hosszában, egészen, amíg majdnem tele nem lesz. Közé szórom a megtisztított fokhagyma gerezdeket, erre egy marék sót és felöntöm hideg vízzel. A tetejére megy egy sercli ( kenyér sarka, vége, attól függ, mekkora darab, és egy nagy csokor kapor, majd lefedem egy nylonzacsival és legumizom.
Napra teszem és forgatom (ha nem éri egész nap a NAP :)

Tanácsok:
Általában, nagy hőségben 2 nap is elég. Amúgy 2-3

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborka ital » Töltött kovászos uborka » Uborkasaláta » Svéd uborka
» Uborkás mustáros csirke » Uborkaturmix » Uborkás-répás fejessaláta » Uborka, paprika télire
» Fokhagymás, kapros uborka » Uborka túrókrémmel » Parasztos uborkasaláta » Túróval töltött uborka
» Kovászos káposzta » Uborkasaláta télire » Uborkás rizssaláta » Uborka másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.