Tutireceptek.hu fejléc

Krémes-diós kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek.
160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük.

Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet.


Ezután olvasztott csokiba mártjuk.

Tanácsok:
Célszerű a rudacskákat a tepsiben hagyni meghűlés után, mert így könnyebb a krémet rányomni.
Nagyon könnyűek, könnyen elmozdulnak.
Rudakhoz kb.1,2-1,3 cm-es lyukat vágok a zacskóra.

A krémet zacskóba kanalazom, kb 2,5-3 mm-es lyukat vágok, és cikk-cakkban nyomom a rudacskákra, sokkal szebben mutat.

Miután krémesek a rudak, beteszem a hűtőbe, hogy dermedjenek, mielőtt meleg csokiba mártom őket.


Ebből az adagból kb. 3 gáztepsi finomság lesz. (kb. 100-110 db)

Kissé munkaigényes, türelemjátékos, de aki eddig kóstolta, mind "elájult" tőle. :)

Én fagyasztani szoktam belőle.

Elkészítési idő: 160 perc

A receptet beküldte: Sydney01


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos kifli » Fahéjas sütőporos kifli » Olimpiai kifli » Jugo kifli
» Finom kifli » Pizzás kifli » Magyar zsíros kifli » Gombás töltött kifli
» Töltött kifli 2. » Kétszínű kifli » Sajtos kiflik » Töltött sajtos kifli
» Diós hókifli » Kókuszos kiskiflik » Gombás kiflik » Tepertyűs kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.